Leen de Broekert overleden
Klik hier voor meer informatie over de orgelhistorie van de Koorkerk te Middelburg

Organist Leen de Broekert aan het Van Vulpen-orgel (1969) in de Koorkerk in Middelburg
L.A. de Broekert

Op 29 juli 2009 is organist, pianist en clavecinist Leen de Broekert overleden.
De Broekert werd in 1949 in Oostkapelle geboren en studeerde orgel en piano bij Gerard Hengeveld, Adriaan Engels en Wim van Beek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor beide instrumenten behaalde hij het Einddiploma Solospel. Daarnaast studeerde hij Kerkmuziek bij Barend Schuurman. In Antwerpen heeft hij zich vervolgens gespecialiseerd in klavecimbel- en fortepianospel bij Jos van Immerseel.
In 1979 werd hij laureaat van het Internationaal Orgelconcours te Brugge.
Als pianist en organist trad De Broekert op in binnen- en buitenland, zowel solistisch als in kamermuziekensembles. Hij nam meerdere cd's op, onder meer in de 20-delige cd-serie Dutch Organs 15111896, waar hij een aantal historische Zeeuwse orgels bespeelt, een cd op het Duyschot-orgel (1707) in de Evangelisch Lutherse Kerk in Middelburg, op 'zijn' Van Vulpen-orgel in de Koorkerk in Middelburg en diverse cd's met pianowerken.
Naast zijn organistschap in de Koorkerk, doceerde hij piano en orgel aan de Zeeuwse Muziekschool en verzorgde wekelijks op zondagmorgen een programma met klassieke muziek voor Omroep Zeeland.
In de Koorkerk te Middelburg werd zondag 16 augustus een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Zie ook het artikel '2010/12/22 Eerbetoon aan organist Leen de Broekert'
 

Terug naar het nieuwsoverzicht