Derde Thoolse Orgeldag met de Noors/Estse organiste Ines Maidre

Ines Maidre. Foto © I. Maidre

Dit jaar wordt op D.V. zaterdag 31 juli de derde Thoolse Orgeldag georganiseerd met de Noors/Estse organiste Ines Maidre. Het thema is ‘Licht’. Aan de hand van dit thema worden orgelwerken ten gehore gebracht op een drietal orgels.

Van Oeckelen-orgel
Vanaf 10 uur bent u welkom in de Rehoboth Kerk van de Gereformeerde Gemeente in Tholen aan de ds. G.H. Kerstenstraat 2, waar u verwelkomd wordt met koffie en een Zeeuwse lekkernij erbij. Op het prachtige Van Oeckelen-orgel worden werken van M. Weckmann, G. Böhm en D. Buxtehude gespeeld. Het concert begint om 10.30 uur.

Vermeulen-orgel
Om 12 uur speelt Ines Maidre het tweede concert op het Vermeulen-orgel uit 1907 in de recent gerestaureerde Hervormde Dorpskerk van Scherpenisse aan Kerkpad 5. Hier zijn werken te beluisteren van J.P. Sweelinck, G. Muffat en J.S. Bach.

De lunch
De lunch word gehouden in gebouw ‘de Hoeksteen’ tegenover de Hervormde Dorpskerk om 13.15 uur. Margrietlaan 2 te Scherpenisse.

Pels-en Van Leeuwen-orgel
Voor het laatste concert wordt een uitstapje gemaakt naar het West-Brabantse Halsteren, net over de Thoolse brug, waar in de Sint Quirinuskerk het Pels en van Leeuwen-orgel uit 1954 wordt bespeeld om 15.00 uur. Hier worden werken van de componisten R. Schumann, K.M. Karlsen en E. Hovland gespeeld. Deze kerk is te vinden aan Dorpsstraat 51 te Halsteren.

Organisatie
M. van Kooten, predikant van de Hervormde Gemeente in Scherpenisse zal in iedere kerk een korte inleiding verzorgen. Opgave voor deze orgeldag is mogelijk tot en met 22 juli bij mevrouw M. Lanooy-van Dalen. E-mail: mlanooyvandalen@simpc.nl of telefonisch 0166-664615. Toegangsprijs voor drie concerten incl. koffie is € 12,50. Prijs voor de lunch is 7,50 euro. U kunt ook één concert bezoeken voor 5,00 euro. Betaling per bank rek.nr.3511.50.366 Rabobank Oosterschelde t.a.v. J.J.L. Lanooy-van Dalen te Scherpenisse of bij de eerste kerk.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht